Συμφωνία συνεργασίας για την επέκταση του Δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 21:15

Συμφωνία συνεργασίας για την επέκταση του Δικτύου ΦΟΡΤΙΖΩ σε όλη την Ελλάδα υπέγραψαν η FORTISIS και ο όμιλος της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ.  Στόχος της σύμπραξης των δύο εταιρειών είναι εντός της επόμενης διετίας το Δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ να αριθμεί 300 τουλάχιστον δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης Η/Ο, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου να διαθέσουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ελλάδα, καθώς και στους καταναλωτές, που επιθυμούν να κινούνται με ένα καθαρό, αξιόπιστο και σύγχρονομέσο μεταφοράς, όπως είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να αποβάλλουν το άγχος της επαναφόρτισής του.  Ιδιαίτερα θετικά αναμένεται επίσης να είναι τα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού για τον οδικό τουρισμό και τους κατόχους Η/Ο από τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα για το περιβάλλον των πόλεων, που σήμερα στερούνται αντίστοιχων υποδομών και που επιβαρύνονται σημαντικά από τους ρύπους και το θόρυβο των συμβατικών οχημάτων. 

«Ο όμιλός μας κάνει φέτος ένα μεγάλο βήμα τεχνολογίας και καινοτομίας. Μπαίνει πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και συγκεκριμένα στις υποδομές φόρτισης, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στη συντήρηση και ανάπτυξη δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τις διεθνείς συνέργειές του στα έξυπνα δίκτυα, αλλά και την τεχνική διαχείριση και κατασκευή έργων υποδομής.» υπογράμμισε ο κ.Χάρης Αλεξόπουλος, από τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου FORTIZO στην Ελλάδα, στην προοπτική δημιουργίας ενός φορέα εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης δημόσιας πρόσβασης με τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρίας FORTISIS», σημείωσε ο κ.Ευθύμιος Αλεξόπουλος, από τη ΔΟΜΟΠΛΑΝ ΕΠΕ, μέλος του ομίλου της Δομοτεχνικής, που συμμετέχει στο εγχείρημα.  

«Επειδή το μέλλον της αυτοκίνησης περνάει από τον εξηλεκτρισμό της και καθώς οι στόχοι για την απανθρακοποίηση των μεταφορών και την απεξάρτηση τους από τα ορυκτά καύσιμα, που έχουν τεθεί για ολόκληρη την ΕΕ, ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτήν την τάση, εκτιμούμε, ότι τα επόμενα χρόνια η κυκλοφορία Η/Ο θα γνωρίσει θεαματική άνοδο και στην Ελλάδα. Με μεγάλη εμπειρία ήδη στην ανάπτυξη υποδομών φόρτισης και μετά από τρία χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του δικτύου FORTIZO στην Ελλάδα, προχωράμε στο επόμενο βήμα σε συνεργασία με τον όμιλο της Δομοτεχνικής, με στόχο να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα σε κάθε σημείο της χώρας και να υποστηρίξουμε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς  που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις μας», σημείωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ο κ. Δημήτρης Μιχαρικόπουλος,από την εταιρεία FORTISIS.

 

Χάρτης Σημείων Φόρτισης

 

 

Βρείτε το κοντινότερο σημείο φόρτισης του αυτοκινήτου σας, και ξεγνοιάστε.

Χάρτης

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers